Begin van een nieuwe maand. - Reisverslag uit Évora, Portugal van Devin Kan - WaarBenJij.nu Begin van een nieuwe maand. - Reisverslag uit Évora, Portugal van Devin Kan - WaarBenJij.nu

Begin van een nieuwe maand.

Door: Devin

Blijf op de hoogte en volg Devin

01 September 2008 | Portugal, Évora

Hallo allemaal,

3 weken geleden ging ik voor het eerst solo. Toen had ik ongeveer 14 uur gevlogen. Nu na 3 weken flink te hebben gevlogen zit ik nu op zo'n 32 uur.

Het was echt heelijk. Paar solo vluchten en paar duel vluchten en helemaal geen tegenslagen.

Vandaag was een mooie dag. Ik ben net terug van een 3 uur durende vlucht. Ik ging namelijk naar een ander vliegveld navigeren. Voorafgaande lessen deed ik oefeningen zoals stijgen, dalen en bochten enz. Nu is het echte navigeren begonnen op zicht.

Dus dat houdt in: Route plannen, Navigatie plan maken, corrigeren voor de wind op hoogte, heading(richting) vliegen en stadjes herkennen dmv referentiepunten zoals meren, rivieren en wegen.

Ik ging vandaag met V. Torres(instructeur) naar Portimao. Dat is een vrij grote stad aan de zuidkust van Portugal. Het ligt vlak naast Albufeira dus ik heb daar even overheen gevlogen. Echt schitterend om langs de kust te vliegen.

Uiteindelijk paar keer geland op Portimao en toen gingen we langs de westkust weer terug naar Evora.

Zijn opmerking in de evaluatie luidt als volgt: Very good navigation and calculations. Altijd zeer leuk om te horen. Als het meezit mag ik morgen dezelfde vlucht doen alleen dan solo:D

Verder gaat het perfect met mij. Ben flink bruin aan het worden(in ieder geval voor mijn doen) en ga vandaag weer beginnen bij de sportschool. Je eet hier namelijk altijd makkelijk en daar kom je best van aan, dus om Manon tevreden te houden duik ik elke dag vanaf nu de sportschool in:)

Nou ik hoop morgen alleen te mogen en dan maak ik stiekem wat foto's

Devin

• 01 September 2008 - 12:39

Monica:

Om je moeder tevreden te houden moet je inderdaad wat gezonder gaan eten. Ik hoop dat het lukt met de foto's maken vanuit de cockpit, lijkt mij gaaf om te zien.

Mam

• 01 September 2008 - 12:41

Pa:

Leuk te horen dat het stapje voor stapje steeds verder gaat.
    Flink wat uren maken en op weg naar je eerste streep...

Goed idee die sportschool... haha...

Hou je wel je handen aan de yoke als je die fotos maakt?

Papa

• 01 September 2008 - 17:48

Yvonne :

super man we zijn trots op je ik praat er met iedereen over dat je piloot word en je mams is echt trots dat weet ik van haar dikke kus van je tante yvonne xxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 01 September 2008 - 19:03

Sannee:

gaaf om te lezen joh!
    veel plezier nog! geniet ervan;)

veel liefs.

• 02 September 2008 - 06:14

Syl:

heeeej eindelijk weer een berichtje van je. blij dat alles zo goed aan het gaan is. knuf syl

• 02 September 2008 - 06:34

Marjo:

Fijn dat het allemaal zo goed gaat, maar als je alleen gaat vliegen kijk je dan wel uit met foto's maken. Nie gaan stunten he menneke!!!
    Kus van ons.
    Ps Robin heb dur roze papiertje gehaald, die is ook aan het stunten maar dan op de weg

• 02 September 2008 - 14:52

Tante Pien:

Hallo Devin, wat leuk en spannend allemaal. Het is denk ik wel een goed idee als ik het allemaal zo hoor,dat je iets aan sport doe! Als je straks een paar dagen thuis ben dan staat er al een buikbankje voor je klaar!!! Ha,Ha,Ha,
    Groetjes Tante Pien en Oom Wim

• 07 September 2008 - 09:32

Depje:

Hey kanjer,

Het klinkt allemaal heerlijk! De foto's in je fotoboek zijn ook waanzinnig. Doe rustig aan en behalve de sportschool en je opleiding, ook genieten hoor!! hihihi Love you xxx

• 11 September 2008 - 06:39

Sam:

Devin,
    ( hier je oudbrugklassermeisje) echt superleuk dat het zo leuk gaat ! ben helemaal trots hahahahah, super dat je gewoon kan vliegen!
    ik spreek je nog wel,
    xx